Onnistuin aloittamaan torkkupeiton tekemisen keskiviikkona. Olin menossa bussilla lääkäriin ja täytyy sanoa, että kyllä porukka tuijotti. Ehkä mua ei olisi tuijotettu niin kamalasti, jos olisin neulonu tai virkannu, sillä moni ei edes ole ikinä nähnyt tai kuullut neulontaharpusta.

Neulontaharppu on vanha käsityöväline, joka on viime vuosina tullut takaisin suosioon. Lähteistä en mene takuuseen, mutta tietojeni mukaan neulontaharppua on käytetty jo keskiajalta lähtien ja se on tunnettu monilla eri nimillä. Sitä löytyy myös monessa eri muodossa. Omani on pitkä ja suorakulmion mallinen, mutta saatavilla on myös pyöreitä. Itse pidän enemmän omastani, sillä se mahdollistaa kavennuksen ilman, että työtä joutuu nostamaan pois harpulta.





Lankakasasta löytyi harmaata, mustaa ja valkoista Softy-lankaa (100g/kerä), joita päätin työstää harpulla. En olisi millään jaksanut neuloa tai virkata langasta mitään. Ja harppu mahdollistaa väljemmän työjäljen ja siten yhdestä kerästä tuleva kappale on suurempi kuin neuloen tai virkaten. Lisäksi kovia kokeneet hartiani ja niskani saavat lepoa harppuillessa, sillä se rasittaa kyseisiä kehonosia kaikista vähiten.

Tähän mennessä valmiina on 1,5 harmaata kaitaletta, yksi kaitale on tehty aina yhdestä 100 gramman kerästä. Kun olen saanut kaikista väreistä tehtyä 2-3 kaitaletta, virkkaan ne yhteen ja torkkupeitto on valmis. Softy-lanka on niin ihanan pörröistä ja pehmeää, että maltan tuskin odottaa valmiin torkkupeiton testausta. :)